Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майк Помпео обяви, че на Северна Корея я делят само няколко месеца от сдобиването със способности да нападне САЩ. Това обяви той в интервю за американската телевизия CBS.

"Никога няма да узнаем точния характер на това, което се случва. Никога няма да узнаем точния момент, в който ще продължат (да взривяват друга ядрена бомба)... Ала основната опасност е това, че програмата за ядрени оръжия на Северна Корея продължава да се разширява, да напредва, да става по-силна, по-способна и надеждна", изтъкна Помпео.

Санкциите срещу Северна Корея "започват да болят", убедени САЩ

Санкциите срещу Северна Корея "започват да болят", убедени САЩ

Имало недостиг на храна и горива

Когато обаче водещият напомнил на шефа на ЦРУ, че той е използвал същата фраза за оставащи няколко месеца, когато е говорил за севернокорейската заплаха преди повече от шест месеца, Помпео коментирал, че американското правителство работело енергично, за да защити страната и да удължи във времето този график.

"Вярно е", каза той и продължи: "Надявам се да мога да го кажа и след година. Американското правителство работи усърдно, за да удължи този срок."

Тръмп: Русия помага тайно на Северна Корея

Тръмп: Русия помага тайно на Северна Корея

Китай с активна политика срещу Пхенян