Официални представители на Северна Корея за първи път публично бяха забелязани да носят значки с лика на Ким Чен-ун, съобщава "Ройтерс".

Това е поредната стъпка в изграждането на култ към личността на държавния лидер.

На ключова среща, председателствана от Ким от управляващата партия на изолираната страна, длъжностните лица носеха типичната значка на партията на десния си ревер, а на левия - значка с лика на Ким на червен фон във формата на флаг.

В Северна Корея може да има само един Ким Чен-ун

В Северна Корея може да има само един Ким Чен-ун

Мерките изглежда имат за цел да укрепят персоналния

Десетата пленарна среща на Осмия централен комитет на Корейската работническа партия, която прави преглед на представянето си за първата половина на годината, започна в петък.

Династията Ким, която управлява Северна Корея от основаването ѝ след Втората световна война, се стреми да укрепи властта си, като издига в култ своите представители.

В очевиден стремеж да затвърди статута на Ким Чен-ун като лидер, равен на баща си и дядо си, по-рано тази година севернокорейските медии публикуваха снимки, показващи портрета му, окачен на видно място до тези на Ким Чен-ир и националния патриарх Ким Ир-сен.

През април музикалният видеоклип към пропагандна песен, възхваляваща Ким Чен-ун като "приятелски баща" и "велик лидер", беше излъчен по контролираната от държавата Корейска централна телевизия, която беше забранена от Южна Корея.

Ким Чен Ун уволни фотографа си, снимал го от много близо

Ким Чен Ун уволни фотографа си, снимал го от много близо

Инцидент в деня на изборите…