Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев е провел среща в Москва с директора на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Уилям Бърнс. Това съобщи пресслужбата на Съвета за сигурност на Русия, информира ТАСС.

"Страните обсъдиха руско-американските отношения", се уточнява в съобщението.

Това е първата среща между Патрушев и Бърнс, откакто той е начело на ЦРУ. По-рано те са контактували през 2013 г., по време на посещение на секретаря на руския Съвет за сигурност в САЩ. Тогава Бърнс заема поста изпълняващ длъжността държавен секретар.

Байдън номинира бивш посланик на САЩ в Русия за шеф на ЦРУ

Байдън номинира бивш посланик на САЩ в Русия за шеф на ЦРУ

Това е Уилям Бърнс

В същото време Патрушев поддържа редовно контакти със съветника на президента на САЩ по национална сигурност Джейк Съливан. Тази година те са провели шест телефонни разговора, както и една лична среща.

Бърнс е бил посланик на САЩ в Русия в периода 2005-2008 г. През март тази година той беше утвърден за директор на ЦРУ, като стана първият дипломат от кариерата на този пост в историята на САЩ.

През юни директорът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин изрази надежда, че рано или късно ще се срещне с шефа на ЦРУ.

Той говори и за взаимодействието на руското разузнаване с американската специална служба.

Сенатът одобри кандидатурата на Уилям Бърнс за шеф на ЦРУ

Сенатът одобри кандидатурата на Уилям Бърнс за шеф на ЦРУ

Очаква се той да положи клетва в най-скоро време...