Шефът на ЦРУ в отиващата си администрация Джон Бренан заяви, че не е уверен в способността на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп да следва интересите на националната сигурност на САЩ, предаде РИА Новости, цитирайки Fox News.

Шпионинът, написал досието на Тръмп, разследвал и Кристалина Георгиева

Шпионинът, написал досието на Тръмп, разследвал и Кристалина Георгиева

Проучвал връзки на Георгиева с "Мултигруп" по поръчва на американското правителство

Бренан смята, че спонтанността на Тръмп може да му попречи. "Спонтанност - това не е точно защита на интересите на националната сигурност. Когато той говори или ругае, ще се убеди, че ще бъде отговорен за последиците от тези реакции за САЩ, а те могат да бъдат големи", заяви той в интервю пред телевизия.

В интервюто той осъди сравнението на Тръмп за спецслужбите с поведението на нацистите. Бренан определи подобно сравнение като "недопустимо".

По-рано Тръмп изрази остра критика на информацията, която бе публикувана по негов адрес от бивш сътрудник на спецслужбите. Американските медии съобщиха, че бивш британски разузнавач от МИ-6 Кристофър Стил предаде документи за връзки на Тръмп с Москва.

Тръмп отново "скочи" на CNN за фалшивите новини

Тръмп отново "скочи" на CNN за фалшивите новини

Вчера отказа да отговори на въпрос

Противниците на Тръмп подготвят масови протести, за да попречат на встъпването му в длъжност. Самият Тръмп имаше много негативна реакция за доклада, в който има информация за компромати против Тръмп, събирани от Москва. Прессекретарят на Русия опроверга тази информация, пише руското издание.

Тръмп смята "позорен и срамен за разузнавателните агенции пускат подобна информация" и това е: "нещо, което би могла да направи нацистка Германия".