Кристофър Стийл, написал секретното досие за уж събраната от Москва компрометираща информация за избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп, е разследвал и бившия български еврокомисар Кристалина Георгиева. Това съобщи Euraktiv. 

Той е проучвал връзки на Георгиева с "Мултигруп", но не са намерени доказателства за такива. Такива твърдения са се появили миналия октомври в статия, която по-късно е била свалена. Проучването е правено по поръчка на американското правителство. 

Георгиева подаде оставка като вицепрезидент и еврокомисар по бюджета в Европейската комисия, за да поеме пост в Световната банка миналата година.

Както стана ясно по-рано, Стийл е бивш служител на британската секретна служба МИ-6, но сега е част от британската компания Orbis Business Intelligence. Тя е базирана в Лондон и повечето ѝ служители са бивши агенти на британските спецслужби и изпълнява деликатни поръчки на частни компании.

52-годишният Стийл, по думите на негов съсед, от няколко дни е изчезнал и не отговаря на молбите да коментира досието, подготвено на основата на докладни записки, съставени в периода юни-декември 2006 г.

По-късно БиБиСи потвърди, че Стийл се крие.