Най-малко шестима цивилни са били ранени на 24 август при руски обстрел със снаряди за РСЗО в района на украинския Купянск, Харковска област. Това съобщава Харковската областна прокуратура в публикация в Telegram, цитирана от "Укринформ".

Разследването установи, че атаката срещу Купянск е извършена около 10:30 часа.

"Пет жени са хоспитализирани с наранявания, придружени с остра стресова реакция, нанесени са щети на къщи и търговски обекти", се казва в доклада на прокуратурата.

Започнато е досъдебно разследване за нарушения на законите и обичаите на войната (част 1, член 438 от Наказателния кодекс на Украйна).

Най-малко петима убити при руска атака в Източна Украйна

Най-малко петима убити при руска атака в Източна Украйна

Други петима са ранени

При руска атака срещу село Новоосинове по-рано този ден са били ранени четири жени, според Олег Синегубов, началник на областната военна администрация в Харков.

Припомняме, че най-малко петима цивилни загинаха при руска атака срещу украински град Константиновка. Други петима са ранени.

Губернаторът на Донецка област Вадим Филашкин заяви, че спасители и полиция работят на мястото на нападението, извършено рано тази сутрин.

Константиновка се намира близо до зоната на активните бойни действия в Донецк, където руските сили напредват от месеци.

Руското настъпление се ускори през последните седмици - войските на Москва организират безмилостни атаки в посока на стратегическия логистичен център Покровск.

Русия и Украйна си размениха по 115 военнопленници

Русия и Украйна си размениха по 115 военнопленници

Освободени са войници, участвали в боевете в Курска област