Шофьор загина в петък в Южна Франция, когато кола се удари в камион на кръстовище, което бе блокирано от протестиращи "жълти жилетки", съобщава "Ройтерс". 36-годишният шофьор е загинал при инцидент близо до Перпинян.

Демонстранти продължават да нарушават трафика и днес. Към момента ситуацията в Париж остава спокойна. Протестиращи се събират до Триумфалната арка и Монмартър. Както съобщава Министерство на вътрешните работи на Републиката, 4 000 полицаи и жандармерия са мобилизирани, включително повече от 1 200 в Париж.

Протестиращи се събраха близо до сградата на градската управа на Версай. Властите са позволили на "жълтите жилетки" да проведат демонстрация, която възнамерява да достигне до Версайския дворец. В заявлението за участие са записани 1 400 души.

Самият дворец и територията около него, включително паркът и градините са затворени за обществеността.

Френският парламент одобри предложенията на Макрон за "жълтите жилетки"

Френският парламент одобри предложенията на Макрон за "жълтите жилетки"

Сенатът ще разгледа предложенията на 28 декември

Вчера, Националното събрание (долната камара на парламента) на Франция одобриха в нощта срещу петък законопроект с предложение от Еманюел Макрон за изход от кризата, предизвикана от протеста на "жълтите жилетки".

"Глупости", "блъф", "театър" и "капка в морето" са сред непосредствените реакции, които посрещнаха телевизионната реч на държавния глава, в която той обяви увеличение на минималната заплата и редица други финансови мерки.

Деветима са загиналите при протестите на “жълтите жилетки” във Франция

Деветима са загиналите при протестите на “жълтите жилетки” във Франция

Девети човек е загинал тази сутрин в Ажан