Войната в Украйна е част от кръстоносен поход на Русия срещу либералната демокрация.

Такива ще са последиците за Запада от войната. 

Това заяви в четвъртък германският канцлер Олаф Шолц. Той направи изявлението в записана реч на срещата на върха на прогресивното управление в Берлин, съобщи "Ройтерс".

"Руският президент Владимир Путин и неговите помощници направиха едно нещо много ясно: тази война не е само за Украйна. Те смятат войната си срещу Украйна за част от по-голям кръстоносен поход, кръстоносен поход срещу либералната демокрация", каза Шолц.

В Казахстан Путин настройва азиатски лидери срещу Запада

В Казахстан Путин настройва азиатски лидери срещу Запада

Руският президент описа Запада като неоколониална сила, решена да спре развитието на останалия свят

Припомняме, че в Казахстан Путин настройва азиатски лидери срещу Запада. Това направи той в своя реч. 

Москва се бори със Запада за установяване на по-справедлив свят. Това увери руският президент. 

Със затягането на западните икономически санкции Путин измести акцента от борбата с предполагаемите "фашисти" в Киев към конфронтацията с "колективния Запад", който въоръжава Украйна с предполагаемата цел да разшири влиянието си за сметка на Русия.

"Светът наистина става многополюсен. И Азия, където се появяват нови центрове на власт, играе съществена, ако не и ключова роля в това", подчерта той.

На среща на Конференцията за взаимодействие и мерки за изграждане на доверие в Азия в казахстанската столица Астана Путин описа Запада като неоколониална сила, решена да спре развитието на останалия свят и да експлоатира по-бедните страни.