Германското министерство на здравеопазването обмисля възможността за ваксиниране на служители от федералните министерства с ваксината на "Астра Зенека". Това разкрива списание "Шпигел".

Здравното министерство е изпратило питане до германските въоръжени сили дали е възможно през март незабавно да се ваксинират "хиляди длъжностни лица", чиято работа е важна за функционирането на държавата. Известно е, че в германските министерства работят около 18 хиляди души.

В Германия отварят училищата и детските градини въпреки ръста на случаите

В Германия отварят училищата и детските градини въпреки ръста на случаите

Училищата и детските градини отвориха в 10 германски провинции

Миналата година въоръжените сили получиха мандат да предоставят гражданска подкрепа за борба с пандемията. В този случай говорим за изграждането на два временни центъра за ваксинация в Бон и Берлин за ваксинация на държавни служители, както и за логистична и организационна подкрепа.

Доскоро ваксинацията в Германия се извършваше с помощта на две лекарства: "БионТех - Пфайзер" и "Модерна". Приоритет имаха граждани над 80 години и работници в домове за възрастни хора.

Германия отчете тримесечен минимум на загинали от коронавирус

Германия отчете тримесечен минимум на загинали от коронавирус

4 369 са новозаразените, 62 са смъртните случаи

Ваксината на "Астра Зенека" също получи одобрение от ЕС, но в съответствие с решението на германския регулатор не е предназначена за граждани над 65 години, тъй като се твърди, че не предизвиква желания имунен отговор в тази възрастова група.

Властите трябваше да направят допълнения към последователността на ваксинацията и сега на теория други групи от населението могат да бъдат ваксинирани, например представители на властите, учители, полицаи.

В Германия се съпротивляват на ваксината на AstraZeneca

В Германия се съпротивляват на ваксината на AstraZeneca

Властите призоваха германците да приемат ваксината

Повечето членове на приоритетната група вече са получили ваксини. Общо говорим за 3,3 милиона души.