По време на среща с представители на Севернокорейската управляваща работническа партия в Пекин китайският президент Си Дзинпин определи дългогодишните отношения между двете страни, като "запечатани с кръв" и обещава да работи за допълнителното им укрепване, съобщава KCNA.

Севернокорейската държавна информационна агенция KCNA допълва, че "Китай придава огромно значение на дейностите, за продължаване на традиционното приятелство между двете страни, запечатано с кръв на по-високо ниво, както изисква новата епоха", цитирайки Си Дзинпин.

Китайският президент изразява надежда, че Северна Корея и Съединените щати ще продължат диалога си, така че да се постигне целта за Корейски полуостров без ядрени оръжия.

Белият дом се надява да се проведе срещата Ким-Тръмп

Белият дом се надява да се проведе срещата Ким-Тръмп

Подготвили сме се, че тези преговори могат да бъдат тежки

Делегацията от Пхенян е водена от Пак Тае-сонг, зам.-председател на Централния комитет на Севернокорейската работническа партия и отбелязва, че в момента икономическото развитие е важен приоритет за Северна Корея.

Китайските домакини показват на делегацията от Северна Корея области с висока икономическа значимост, като високотехнологичната зона "Джунгуанцун", наричана и Силиконовата долина на Китай.

Ким Чен-ун на нова необявена визита в Китай

Ким Чен-ун на нова необявена визита в Китай

Крайно необичайни неща се случват покрай Северна Корея