Китайският президент Си Дзинпин заяви, че неговата страна "никога не е тормозила, потискала или подчинявала хората на която и да е друга държава и ние никога няма да го направим. По същия начин никога няма да позволим на някой да тормози, потиска или подчинява Китай. Всеки, който се опита, ще се сблъска със стоманена стена, изкована от 1,4 милиарда души. "

Китай втърдява риториката и няма да толерира чужди сили около Тайван

Китай втърдява риториката и няма да толерира чужди сили около Тайван

Китай обещава и по-решително противопоставяне на външна намеса в страната и Хонконг

По време на 100-годишнината на китайската комунистическа партия Си заяви, че Пекин се стреми да изгради "нов тип международни отношения ... и да предостави на света нови възможности", включително чрез своята инициатива "Един пояс и един път".

Байдън скастри Китай за репресиите след спирането на вестник в Хонконг

Байдън скастри Китай за репресиите след спирането на вестник в Хонконг

Потиска независимите медии и да заглушава несъгласните възгледи

Той също се обърна към въпроса за Тайван и предупреди международната общност да не подкрепя нейната независимост. "Трябва да предприемем действия за разрешаване, за да победим всеки ход към независимост на Тайван и да създадем светло бъдеще за национално подмладяване.

Никой не трябва да подценява решителността, волята и способността на китайския народ да определя своя национален суверенитет и териториална цялост", заяви Си.

Снимка 537205

Източник: EPA/БГНЕС