В нощта на 13 юли в Украйна беше обявена тревога заради руски ракетен обстрел с ракети "Калибър". ВВС на Въоръжените сили на Украйна съобщиха за атаката около 00:00 часа, съобщава УНИАН.

В Николаевска и Херсонска област е обявена ракетна заплаха. Освен това в района на Киев беше обявена заплаха, че противникът ще използва ударни БЛА.

Впоследствие тревогата се разпространи и в други региони на страната. В 00:28 ч. Въоръжените сили на Въоръжените сили на Украйна съобщиха за движение на ракети в посока Винишка, Житомирска и Черкаска област. Те обаче промениха курса. Още в 00:37 военните предупредиха, че "Калибър" се насочват на запад.

Сирени за въздушна тревога в редица региони в Украйна
Обновена

Сирени за въздушна тревога в редица региони в Украйна

Отново удари с дронове по столицата Киев

Тревога е била обявена малко по-късно в Донецка област.

В Херсонска и Николаевска области заплахата от използването на ударни дронове остава, според въоръжените сили на въоръжените сили на Украйна.

Междувременно в района на Хмелницки са се чули експлозии.

"Продължава въздушната атака в района. В района се чуха звуци от експлозии. Моля всички да останат в убежищата!" - подчертават в Хмелницки.

На 11 юли руските войски предприеха масирана атака срещу Херсон. Ранени са петима души. Също така в резултат на обстрела са сериозно повредени жилищни сгради.

Експлозии и въздушна тревога в Украйна и тази нощ

Експлозии и въздушна тревога в Украйна и тази нощ

Все още не е получена информация от официални лица

На 10 юли окупаторите удрят с авиобомба мястото за издаване на "хуманитарна помощ" в Орехово. Спасителите разглобяваха отломките няколко часа. При атаката са убити седем души.