Последните изявления на политици в някои западни страни за хуманитарната ситуация в провинция Идлиб, където турските въоръжени сили провеждат военна операция от 27 февруари, говорят за лицемерието на политиката, към която държавата им се придържа. Това съобщи в четвъртък официален представител на сирийското външно министерство, цитирано от ТАСС.

"Всички тези изявления показват, че тези страни (Запада) продължават да политизират хуманитарни въпроси и ги приспособяват към собствените си интереси, които не оставят нищо на сирийците, които губят живота си или напускат домовете си... Те демонстрират лъжите и лицемерието на политиката на тези страни".

"Западните държави, ръководени от Германия и Франция... се поддават на изнудване от Ердоган, който продължава да експлоатира страданията на сирийските бежанци за собствени цели", заяви представителят на външното министерство.

Той призовава "международната общност, особено западните политици, да осъдят турската агресия срещу Сирия."

Освен това той подчертава, че "Сирия има всякакви причини, гарантирани от международното право, за да се бори с тероризма на своята територия".

Шарл Мишел обясни на Путин по телефона, как ЕС спира нелегалната миграция

Шарл Мишел обясни на Путин по телефона, как ЕС спира нелегалната миграция

Кремъл: Обсъдена е ескалацията в Идлиб, от агресивните действия на терористи