Сили на сирийската опозиция заявиха пред Би Би Си, че не вярват Русия да прекрати бомбардировките в подкрепа на Асад, затова и те самите не смятат да прекратяват бойните действия.

Представители на три от опозиционните обединения споделиха през журналисти съмненията си във връзка със споразумението за прекратяване на военните действия, обявено на преговорите по сирийския конфликт, предаде Би Би Си.

Оставаме скептични по отношение на руснаците”, заявиха от Свободната сирийска армия.

От „Ахрар ал Шам" подчертаха, че ще прекратят сраженията, когато правителствените войски прекратят обстрела, вдигнат обсадите, освободят пленниците, а цивилното население получи възможност за безопасно преминаване на границата.

От организацията „Файлак ал Шам", която е в коалиция със седем други формирования, действащи в северната част на страната, обявиха, че няма да спрат да воюват докато президентът Башар Асад е на власт.

Самият Асад по-рани заяви, че правителствените войски без никакви колебания ще си върнат всички контролирани от опозицията територии, но заради намесата на „регионални сили” за това ще и необходимо много време и ще струва скъпо.

Припомняме, в късните часове на 11 февруари на преговорите в Мюнхен по сирийския конфликт беше постигнато споразумение за примирие, което трябва да влезе в сила в рамките на седмица.