Бунтовници и екстремисти са стартирали ново нападение в източната част на сирийската столица Дамаск. Това се случва два дни, след като правителствените сили отблъснаха предишната им атака. Това съобщава Агенция "Франс прес", позовавайки се на Сирийския център за правата на човека.

"Имаше голям взрив на зазоряване, най-вероятно заради атака с кола бомба от бунтовниците срещу позиция на правителството между кварталите Джобар и Кабун", обяви шефът на център Рами Абдел Рахман. Той допълни, че ожесточените сблъсъци са продължили и сутринта.

Сирийската армия масирано бомбардира бунтовниците в източната част на Дамаск

Сирийската армия масирано бомбардира бунтовниците в източната част на Дамаск

След като правителствените сили отблъснаха изненадващото нападение

Сирийските военновъздушни сили отговориха с атаки по позиции на опозицията, докато бунтовниците обстрелваха кварталите "Абасидс" и "Тиджара", близо до "Джобар", на няколко километра от центъра на Дамаск.

Официалната новинарска агенция "САНА" съобщи, че 12 души са ранени при бунтовническия обстрел.

Журналист на АФП в източен Дамаск съобщи, че се е чула голяма експлозия на зазоряване преди да избухнат сблъсъците.

Ожесточени сблъсъци в Дамаск

Ожесточени сблъсъци в Дамаск

След изненадващо нападение на бунтовниците

Междувременно говорителят на бунтовниците обяви, че в 5.00 часа са стартирали нова атака и са възстановили всички точки, от които са се оттеглили в понеделник. Той допълни, че са започнали щурм в "Абасидс".

В неделя, правителствените сили, използвайки военни самолети и сухоземни сили, успяха да отблъснат бунтовническия натиск в източните квартали на града.