Тази нощ украинските агенции съобщават за няколко руски ракетни удара в различни райони на страната.

Това включва съобщения за взривове в Харков, град Бяла Църква край Киев, Шостка в Сумска област, както и серия от експлозии в Днепър.

Ръководителят на областната администрация на Днепропетровска област Валентин Резниченко пише в своя канал в Telegram, че руските военни са изстреляли седем ракети по региона, но шест от тях са били свалени от украинската ПВО - "над Днепър и Синелниковски район".

В Днепър отломки от свалена ракета е предизвикала пожар. Друга ракета, според Резниченко, е попаднала в квартал на Покров (между Кривий Рих и Днепър) и е разрушила няколко къщи. По предварителни данни няма жертви.

Кметът на Николаев Олександър Сенкевич съобщи тази сутрин, че са били нанесени удари по града. "Спасители, лекари, аварийни екипи и работници от комуналните услуги вече работят на място. По-късно ще ви дам повече информация", цитира думите му информационната агенция УНИАН.

Путин обяви, че продължава "операцията си" по план

Путин обяви, че продължава "операцията си" по план

Не става ясно какъв е този план

Славянск се превърна във фронтови град, а руската армия го обстрелва с артилерия почти постоянно, съобщава кметът на Славянск Вадим Лях.

Руските войски са на около 7-10 км. в посока Лиман и Райгородка (на североизток) и на 30 километра в посока Изюм и Долина.

Той призова местните жители да се евакуират, тъй като обстрелът на града продължава всеки ден. Според него "артилерията вече удря града - врагът има тази възможност".

В неделя Славянск беше обстрелван от руски ракетни установки. Според местните власти са загинали шестима души.

Сраженията започнаха да се приближават към Славянск, след като руската армия пое контрола над Лисичанск, последния голям град в съседната Луганска област.

Зеленски: Ще си върнем окупираната Луганска област

Зеленски: Ще си върнем окупираната Луганска област

Украинската армия не се отказва да атакува