Украинските военни не възнамеряват да спрат да освобождават Украйна от окупаторите и няма да позволят да се замрази конфликтът.

Това заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов, цитиран от РБК-Украйна.

"Не можем да замразим нищо. Ние не сме хладилна камера. Трябва да освобождаваме земите си независимо от времето, независимо от времето. Не можем да пропуснем нито една спирка, защото нашите хора са там, виждаме ги как страдат", каза Олексий Данилов.

Путин не може да избяга от историята

Путин не може да избяга от историята

Русия знае предупреждението на великия руски поет Пушкин: Бог да ни пази да не видим руски бунт, безсмислен и безмилостен

Според него задачата, поставена от президента пред украинските въоръжени сили, е проста и ясна: да се освободят украинските територии от окупаторите. И това ще бъде направено, необходимо е само време.

По-рано съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк заяви, че руското ръководство се опитва да замрази войната и да принуди Украйна да седне на масата за преговори, тъй като руската армия е изтощена.

Украинската армия влезе в Херсон

Украинската армия влезе в Херсон

Отправен е призив към останалите руски военни да се предадат

Освен това Михайло Подоляк заяви, че Украйна може да обмисли възможността за мирни преговори, но ако Русия се съгласи да ги проведе при украински условия.