Случаят с Идомени няма да се повтори никога. Това уверение дойде от министъра по миграционната политика Янис Музалас, цитиран от кореспондентката на БНР в Гърция.

Музалас инспектира района след края на полицейската акция там.

Фермерите, които не са успели да засеят нивите, където се бяха настанили бежанците, ще получат обезщетение от държавата.

По разписание се движат влаковете по железопътната линия Солун – Скопие. От вчера нормално се осъществява и в двете посоки трансферът на стоки.

На пристанище Пирея започва акция по евакуация на настанилите се бежанци.

Протести срещу създаването на нови бежански лагери са започнали жители на Солун. С ежедневни протести заплашват живеещите във Василика и Ореокастро. Те вече затварят пътища.  Хората се страхуват, че престъпността може да нарасне. Притеснени са също и от разпространението на зарази.

Обширни материали за нелегално навлезлите в България бежанци са намерили място в гръцките медии. Акцентът се поставял на „светкавичната” реакция на нашето правителство и на засилената охрана по границите ни.

В Гърция започва проверка от страна на Еврокомисията за справянето с бежанците. Екипът за проверка на ангажиментите на Гърция при изпълнение на споразумението за прием на бежанци пристига днес в Атина.