Властите във френския град Гренобъл са предприели допълнителни мерки за сигурност, с които да осигурят защитата на семействата на полицаи от града, съобщиха френските медии.

Електронното издание на „Le monde" посочва, че голям брой полицаи са получили заплахи както за собствения си живот, така и за този на близките си. Припомняме, преди около седмица в имигрантския квартал на Гренобъл избухнаха престрелки.

Сблъсъците ескалираха, след като десетки души се събраха, за да почетат смъртта на свой приятел, застрелян от полицията. След тях бяха опожарени десетки коли и търговски обекти.

"Le monde" допълва, че голяма част от полицаите, които са получили смъртни заплахи, ще бъдат преместени в други райони на Франция или са принудени да си вземат отпуск.

За отправените предупреждения към органите на реда потвърди и премиерът на страната Франсоа Фийон. Той уточни, че полицията в града вече е отправила запитване към други полицейски дирекции, които да изпратят свои служители в Гренобъл. Засега готовност за подобна помощ са изразили Лион и Марсилия.

Припомняме, трима сервитьори в бирария в Гренобъл бяха задържани заради нападение срещу двама 22-годишни българи.