Гърция ще наложи вечерен час и ще забрани музиката в баровете, кафенетата и ресторантите в Солун, втория си по големина град. Това се налага след увеличаване на случаите на COVID-19, съобщиха от правителството в четвъртък, цитирани от "Ройтерс".

Като цяло за страната броят на новозаразените е стабилен, но случаите са се увеличили в Северна Гърция.

Министерството на гражданската защита заяви, че град Солун и съседният регион Халкидики, заедно с централния град Лариса, ще бъдат ниво 4 за седмица от 1 октомври.

Гърция премина през първата фаза на пандемията миналата година по-добре от много други страни, но тази година се забеляза силно възраждане на болестта и се сблъска с увеличаване на броя на случаите през последните седмици.

И в Гърция заговориха за затваряне на училищата

И в Гърция заговориха за затваряне на училищата

Властите вземат мерки срещу пандемията

Страната съобщи за 2232 нови инфекции и 33 смъртни случаи в четвъртък, с което общият брой на заразените от началото на пандемията до 655 767, а броят на смъртните до 14 828.

С население от 11 милиона души, страната досега е поставила повече от 12 милиона първи дози ваксини. Около 58% от гърците са напълно ваксинирани.

Правителството се надява да увеличи броя им до 70 процента. През септември, Гърция въведе задължителни седмични тестове за всички неваксинирани работници и служители, като се опитва да повиши процентите на ваксинации, изоставащи от средното ниво за Европейския съюз.

Новият "Мю" достигна до Гърция

Новият "Мю" достигна до Гърция

Новият щам не се влияе от наличните ваксини