Ученичката от Чибок, която бе намерена и спасена преди дни от 2-годишен плен при джихадистите от "Боко Харам", се срещна днес с нигерийския президент Мухамаду Бухари, предаде "Ройтерс".

Срещата се е провела в столицата Абуджа.

Амина Али Дарша Нкеки е била придружавана от министъра на отбраната и съветник по сигурността. Тя е била въведена при президента при засилени мерки за сигурност. 

Откриването й даде надежда да се даде яснота за съдбата и на останалите 218 момичета, които все още са в ръцете на джихадистите. Това ще даде надежда както на семействата на другите ученички, така и информация на властите относно операцията, която водят срещу групировката. 

Тя вече съобщи, че всички момичета от Чибок все още са там, с изключение на шест от тях, които вече били загинали.

Амина бе открита заедно с 4-месечно бебе и бременна от група цивилни поддръжници на реда в гориста местност в щата Борно, близо до границата с Камерун, във вторник. Тя е била отвлечена на 17-годишна възраст, като сега е на 19 години.

Открит и задържан е и терорист, който твърди, че е неин съпруг. 

Така 218 момичета остават в неизвестност след отвличането им от гимназиално училище през април 2014 г. По време на атаката, въоръжени мъже пристигат в Чибок, Североизточна Нигерия, късно през нощта, като след това нахлуват в училищните общежития и натоварват 276 момичета на камиони. Някои успяват да избягат в рамките на часове след отвличането си, повечето скачайки от камионите и избягвайки в храстите.