Специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва руската намеса в американските избори, ще разпита високопоставени служители на администрацията на президента Доналд Тръмп - настоящи и бивши. Сред тях е и ексшефът на президентската администрация Райнс Прибъс.

Според информация на в. "The New York Times", Мълър все още не е определил датите на разпитите, но е очевидно ,че през последните седмици разследването набира скорост.

Спецпрокурорът Мълър свика съдебно жури по руската афера на Тръмп

Спецпрокурорът Мълър свика съдебно жури по руската афера на Тръмп

Това е нова фаза в разследването...

Припомняме, през юни стана известно, че спецпрокурорът проучва деловите контакти на Тръмп, зетя му Джаред Къшнър, бившия му съветник по националната сигурност Майкъл Флин, бившия шеф на предизборния му щаб Пол Манафорт, както и на външнополитическия му съветник по време на изборната кампания през 2016 г. - Картър Пейдж.

Руската намеса в изборите и връзките между екипа на Тръмп и представители на Кремъл се разследват от специална комисия на американския конгрес, от ФБР и от специалния прокурор Мълър.

Американските спецслужби заявиха, че със сигурност руските власти стоят зад хакерските атаки срещу сайтовете на Демократическата партия и Хилъри Клинтън - кандидатката на демократите за президентския пост.

След разкритията по руската афера Тръмп многократно отричаше, че хора от екипа му са се договаряли с представители на Кремъл.