Автомобили с товароподемност над един и половина тона няма да бъдат допускани по Кримския мост от полунощ на 11 декември, съобщиха от пресслужбата на руската пътна агенция "Росавтодор", цитирани от "Интерфакс".

"От 00:00 часа на 11 декември 2022 г. (в нощта на неделя срещу понеделник) водачите на товарни автомобили с товароподемност над 1,5 тона (включително автомобили тип "Газела", движещи се както натоварени, така и празни) при преминаване на Керченския проток трябва да изберат алтернативен сухопътен маршрут (през окупираните части на Украйна -бел.ред.) за пътуване или да използват ферибот. Тези превозни средства временно няма да могат да се движат по Кримския мост", се казва в съобщението.

Пресслужбата на "Росавтодор" съобщава, че премахването на временните ограничения ще бъде обявено по-късно.

Както уточняват от агенцията, движението на автомобили и автобуси по шосейната част на Кримския мост в двете посоки се извършва в обичайния режим.

Лявата страна на автомобилната част на Кримския мост, която беше по-малко засегната от експлозията през октомври тази година, се ремонтира от 7 декември.

По-рано руският президент Владимир Путин, по време на отварянето на движението по дясната страна на Кримския мост, инструктира лявата страна, по-малко засегната от експлозията, да бъде приведена в нормативно състояние до средата на летния сезон на 2023 г.

Беше отбелязано, че по-нататък строителите ще започнат работа по оформлението на участъците от лявата страна на моста. Работата ще приключи до 30 март. Работите, които не засягат трафика, се планира да приключат до 1 юли 2023 г.

Путин: Ние удряме украинската инфраструктура, но те започнаха първи с Кримския мост

Путин: Ние удряме украинската инфраструктура, но те започнаха първи с Кримския мост

Това е първо признание, че Москва атакува целенасочено инфраструктурни обекти