белградДен след като сръбските власти практически провалиха честването на 138-мата годишнина от обесването на Васил Левски, премиерът Мирко Цветкович благодари на България за оказаното съдействие и подкрепа по пътя на евроинтеграцията.

В интервю за БНР - ден преди визитата си у нас, сръбският министър-председател посочи, че българите в Сърбия са мост между Белград и София.
По същество те ще бъдат и най-големите печеливши и победители от влизането на Сърбия в Европейския съюз. След присъединяването както на Сърбия, така и на останалите държави от Западните Балкани, всички ще живеем като в една държава", заяви Цветкович, който подчерта, че държавите ще продължат да съществуват, но всички ще имат равни права.

Припомняме, вчера сръбските власти създадоха куп проблеми на българите, запътили се към Босилеград. След голямо забавяне и откровени искания на подкуп, автомобилите бяха пропуснати през границата, но в последствие паметникът на Левски в града беше обграден от полицаи и сънародниците ни трябваше да поднесат цветя пред входа на културно-информационния център в Босилеград.