Няма нищо, което да ни кара да считаме, че въпросната среща е била за друго, освен за осиновяванията. 

Така говорителят на Белия дом Шон Спайсър коментира срещата между Доналд Тръмп младши и Джаред Къшнър са потвърдили с руския адвокат Наталия Веселницкая в "Тръмп тауър" в Ню Йорк.

Припомняме, че официалната версия гласи, че тримата са обсъждали вече закрита програма, която е позволявала на американски граждани да осиновяват руски деца. Русия прекрати осиновяването в отговор на американските санкции, наложени срещу страната след смъртта през 2009 г. на хвърления в затвора адвокат Сергей Магнитски, който говори за корупционен скандал.

Тръмп-младши разкри сам имейлите си и стана ясно, че не е информирал баща си за срещата, защото не я е считал за толкова важна. 

Самият американски президент Доналд Тръмп обаче написа в профила си в "Туитър", че повечето лидери биха отишли на такава среща, за да получат инфо за политическите си опоненти. 

Тогавашният шеф на предизборния щаб Пол Манафорт също е присъствал на срещата, става ясно от изявлението на Доналд Тръмп младши.

Самата руска адвокатка отрича връзки с Кремъл, който бе обвинен, че се е намесил в последните президентски избори в САЩ в полза на Тръмп. 

Това бе първият брифинг на Спайсър от 3 седмици насам. Той отговори на въпроси на журналистите за демократите, Венецуела и други теми.