В Германия е възможно да има стачка на железопътните работници по време на Европейското първенство по футбол. Както пише Bild, според профсъюза на железничарите заплахата от стачка е свързана с изискванията за предприемане на мерки за безопасност на служителите.

Ако ситуацията със сигурността не се подобри преди началото на Европейското първенство, "ще направим така, че влаковете да не се движат", заяви ръководителят на профсъюза Кристиан Лорох. Той отбеляза, че служителите могат колективно да намалят часовете извънреден труд, например по време на първенството.

По данни на Bild, в проучване сред служителите на железопътните компании - кондуктори на влакове, служители на гари и служители на горещи линии - 64% от анкетираните са заявили, че през последните 12 месеца са били обект на насилие или агресия, а 36% от служителите се чувстват несигурни на работното си място.

Германските железници с национална стачка за 3,2% увеличение на заплатите

Германските железници с национална стачка за 3,2% увеличение на заплатите

От сряда рано сутринта спират пътнически влакове

Според профсъюза кондукторите не трябва да работят сами от съображения за безопасност. "Двама в екип" трябва да се превърне в стандарт, смятат от синдиката в "Дойче бан".