Американският актьор и специален представител на руското външно министерство за хуманитарните отношения със САЩ Стивън Сегал заяви, че е готов да се бие на страната на "своя президент" Владимир Путин. Думите му прозвучаха в документалния филм на Сегал "В името на справедливостта", разкри "РИА Новости".

Актьорът сподели, че ден след началото на военната операция в Украйна е написал писмо до Владимир Путин и "се е уверил, че е много вероятно то да стигне до президента" на Русия. Сегал заяви, че в писмото е подкрепил руския лидер.

"Ще бъда на страната на моя президент, ще се бия на страната на моя президент и ако се наложи, ще умра с моя президент", каза американският актьор.

Сегал е майстор на айкидо и владее карате и други бойни изкуства. Известен е с ролите си в екшън филми от 80-те и 90-те години на миналия ХХ век.

Актьорът редовно посещава Русия от 2013 г. насам, а през 2016 г. получи руски паспорт. Според Сегал някои от предците му са родом от Бурятия.

Путин награди Стивън Сегал с пореден орден

Путин награди Стивън Сегал с пореден орден

Отличие за актьора

Две години след получаването на руско гражданство актьорът стана специален представител на Министерството на външните работи.

Освен това той е член на партията "Справедлива Русия - за истината".

В края на май тази година Путин връчи на Сегал Ордена на дружбата "за големия му принос в развитието на международното културно и хуманитарно сътрудничество".

$300 000 глоба отнесе Стивън Сегал за укриване на доходи

$300 000 глоба отнесе Стивън Сегал за укриване на доходи

Актьорът не обявил хонорара си от реклами