Руският президент Владимир Путин е подписал указ за предоставяне на руско гражданство на американския актьор и продуцент Стивън Сегал, съобщават руски медии.

"Получава гражданство на Руската федерация Сегал Стивън Фредерик, роден на 10 април 1952 г. в Съединените американски щати", се посочва в указа, публикуван на интернет страницата на Кремъл.

По-рано Сегал, който през септември присъства на руския остров Сахалин като гост на международния кинофестивал "Края на света", заяви пред журналисти, че много му харесвало в Русия, като в Сахалин той виждал добър потенциал за бизнес и в бъдеще може да получи руско гражданство.

По думите на актьора, той би искал да прекарва в Русия няколко месеца в годината със своите приятели, "с хората, които ме обичат тук и ме чакат".

Сегал се присъединява към списъка с видни чужденци, получили руски паспорт. Преди това граждани на Русия станаха френският актьор Жерар Депардийо, италианският диригент и пианист Фабио Мастранджело, гръцкият диригент Теодор Куренцис, боксьорът Рой Джоунс младши, кънкобегачът Виктор Ан, боецът по смесени бойни изкуства Джеф Монсън и няколко други известни спортисти.