Стотици хора са провели протестни демонстрации по улиците на турската столица Анкара срещу участието на Русия и Иран в обсадата на Алепо, последната от серията демонстрации в Европа заради кризата в Сирия, съобщава "Франс прес".

Около 800 души са участвали в протеста, като някои са скандирали "Алепо е срам за света" пред иранското посолство преди да се преместят и да протестират пред руското посолство.

Протестиращите са носили знамена на сирийската опозиция, както и плакати, на които е пишело: "Клане в Алепо, театър в ООН", според фотографа на "Франс прес" от мястото.

Ден по-рано повече от 1000 души се бяха събрали пред иранското консулство в Истанбул, за да протестират срещу "клането в Алепо".

Турция предостави подкрепа за опозицията, биеща се срещу Асад и ДАЕШ ("Ислямска държава") и многократно призоваваше Асад да напусне властта.

Протести бяха организирани в няколко европейски страни, включително Париж и Копенхаген, след разразяването на ужаса в Алепо, където се съобщава за зверства, включително за брутални екзекуции.