Стратегията на Иран е да заличи от политическата карта "ционисткия режим" на Израел. Това обяви заместник-командирът на Иранската революционна гвардия бригаден генерал Хосейн Салами в телевизионно обръщение.

"Ние обявяваме, че ако Израел предприеме каквито и да е действия за водене на война срещу нас, това определено ще доведе до собственото му ликвидиране и освобождаване на окупираните територии", подчерта Салами, цитиран от "Ройтерс".

"Стратегията на Иран е да премахне ционисткия режим от политическата карта и израелците допринасят за това със своите престъпни действия", добави генералът.

Меркел: Политиката на Иран в Сирия е заплаха за Израел

Меркел: Политиката на Иран в Сирия е заплаха за Израел

Берлин работи да се гарантира, че няма ирански сили в близост до Голанските възвишения

Коментарите идват на фона на нарастващото напрежение между Техеран и Тел Авив в резултат на многократни израелски въздушни удари, насочени срещу ирански позиции в Сирия по-рано този месец.

Коментарите на Салами идват след подобни реплики на командира на иранските военновъздушни сили бригаден генерал Азис Насирзадех, който каза през миналата седмица, че иранските военни пилоти били "нетърпеливи и готови да се борят срещу Израел и да го изличат от лицето на Земята".

Иран щял да натири Нетаняху в Средиземно море

Иран щял да натири Нетаняху в Средиземно море

"Скоро няма да имате друг избор освен да бягате в морето"

Салами е известен с агресивната си реторика срещу противниците на Иран, като преди предупреди, че Тел Авив ще бъде "сринат със земята", ако Израел атакува Сирия, посочвайки, че израелският премиер Бенямин Нетаняху ще бъде принуден да "бяга в морето" от "Хизбула" и трябва да "тренира плуване" и призова страните от Персийския залив, "седящи в стъклена къща" да не пресичат "червените линии" на Техеран.

По-рано този месец израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди иранските сили в Сирия "да се махат бързо оттам", добавяйки, че Израел "няма да спре да атакува". Предупреждението беше последвано от два израелски удара срещу международното летище в Дамаск.

Нетаняху към Иран: Бързо се махайте от Сирия, няма да спрем да атакуваме

Нетаняху към Иран: Бързо се махайте от Сирия, няма да спрем да атакуваме

"Казвам ви, бързо се махайте от там"