Мула ДадулаОсама Бин Ладен е жив и подържа контакти с лидерите на афганистанските талибански бунтовници, съобщи в интервю за британска телевизия високопоставен талибански военен мула Дадула, съобщава АП.

Мула Дадула добавил, че той лично не се е срещал с Бин Ладен след падането на талибанския режим през 2001 г., когато американски войски предприеха военна офанзива в Афганистан.

Мула Дадула обаче подчертал: „Знам, че е жив".
Бин Ладен рядко се среща с външни лица, добавил още Дадула, като обаче не посочил къде точно се намира терорист № 1.
Само неговите другари се виждат с него, ние си разменяме съобщения, за да се информираме за бъдещи операции", обяснил още талибанският командирът.

Дадула добави и че талибаните имат „повече от стотици" бомби, които могат всеки момент да бъдат използвани срещу силите на НАТО в Афганистан.

От АП коментират, че достоверността на информацията на Дадула не може да бъде потвърдена.

Освен това Канал 4, по който било излъчено интервюто, не обяснява как телевизията се е сдобила с интервюто, както и кога, и къде Дадула е бил разпитван за Осама бин Ладен, а отговорите му са били преведени на английски език.

Дадула, който командва операциите на талибаните в източен и югоизточен Афганистан, е доверен приятел на талибанския лидер Мула Омар, поясняват още от АП.