Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков смята, че Кремъл е самодостатъчна туристическа атракция, достатъчно популярна и за това играта за следване на покемони не е повод, за да бъде посетен Кремъл. Такова мнение той изрази, коментирайки набиращата популярност игра Pokemon Go.

"Покемоните - това не е повод за да посетите съкровищницата на световната култура, заяви Песков. Освен това Кремъл е безпрецедентно открит, независимо, че това е резиденцията на държавния глава.  

Прессекретарят на държавния глава напомни, че неотдавна в Кремъл е бил открит нов парк. "Това още повече украсява Кремъл, а главното е, че го направи още по-открит за нашите граждани и гости", подчерта той.

Песков даде да се разбере, че още не се е стигнало до появяването на персонажите в играта. "Не зная, - отговори той на въпрос, има ли на територията на Кремъл покемони и може ли там да бъдат ловени. - Ако не греша, тази игра още не е достъпна в Русия. Това бях чел. Затова сега не мога да отговоря, самият аз не играя игри".

Новата зелена територия се появи в Кремъл в началото на месец май. Той бе създаден в рекорден срок на мястото на скоро разрушение. Новата благоустройствена територия се разгръща на площ около 1,6 хектара. Там са насадени 18 сини смърчове, около 3 хил. хвойнови храста и 300 широколистни, има и люляк.

Разхождащите се по пътеките в парка, могат да отдъхнат на пейките. На мястото, където беше 14-ти корпус на Кремъл, сега е зелена площ. Към края на XIV век там е бил женският Вознесенский и мъжки Чудов манастир, Малкият Николаевски дворец (изграден през 1775 г. По проект на архитекта Матей Казаков) също е бил там, както и множество други постройки, които били разрушени през 1929-1930 година.

Любопитните посетители могат да оценят местата на тяхното предишно разположение - фундаментите на зданията и постройките са обозначени с жив плет от шаровидна туя.