България, Полша и Словакия прехвърлят на Украйна 70 военни самолета, които ще могат да бъдат базирани на полски летища. ТАСС се позовава на изявление на официалната страница във Facebook на пресслужбата на Военноморските сили на Украйна.

"70 самолета за украинската армия! Нашите партньори ни предават МиГ-29 и Су-25! При необходимост те ще могат да се базират на полски летища, от които украинските пилоти ще изпълняват бойни задачи", твърди военната пресслужба.

Според съобщението България ще достави на Украйна 16 изтребителя МиГ-29 и 14 щурмови самолета Су-25, Полша ще достави 28 самолета МиГ-29, а Словакия ще достави 12 самолета МиГ-29.

Руската агенция припомня специално думите на премиера Кирил Петков, който вчера заяви, че няма намерение да изпраща самолети в Украйна. "Разполагаме с малък брой самолети и не можем да ги предадем на никого. Броят им е абсолютно недостатъчен, за да защитят небето ни, и е абсурдно да се твърди, че ще ги дадем в този момент."

Столтенберг: Путин разруши мира в Европа
Обновена

Столтенберг: Путин разруши мира в Европа

НАТО ще брани всеки сантиметър от територията си

Припомняме, че преди седмица отново ТАСС съобщи, че украинските военни използват за обстрел към привържениците на Донецката народна република произведени в България гранатомети