Израелският кабинет по сигурността е решил за продължаване на военните акции в Ивицата Газа.

Министрите обаче не са разпоредили да се предприеме мащабна офанзива вследствие на серията ракетни нападения, съобщава Ройтерс.

Съгласно решението на кабинета по сигурността военното ръководство трябва да подготви и да представи план за по-разгърнати действия в териториите на Газа.

В съобщение, разпространено след заседанието, се казва, че ще продължат операциите срещу отрядите, които изстрелват ракети, както и елиминирането на замесени в терористични дейности.

Членовете на кабинета по сигурността са решили също в полза на задълбочаване на  сътрудничеството с Кайро с цел да се противодейства на пренасянето на оръжие през границата.

При последните сражения в Газа израелските сили са убили четирима палестинци, двама от които са бойци, а други двама цивилни, по данни на свидетели и медицински работници. Двамата бойци са от въоръженото крила на Хамас. В район, откъдето отряди често изстрелват ракети по Израел, пък е била убита жена на 35 години, а в намиращ се наблизо лагер е убито момче на 14 години.

Свидетели съобщават също, че към частите в северната част на Газа са се присъединили още танкове и бронирани автомобили.