Атентаторът от „Домодедово" Могомед Евлоев е служил в Тихоокеанския флот, съобщава Комерсант.

Според официалната версия Евлоев дошъл във Владивосток за подготовката на базата на 165 морски полк, след което е изпратен в село Смоляниново в частите на приморската флотилия на международните сили.

Той служил във Владивосток три месеца, след това излязъл в отпуск в Ингушетия и по това време е прехвърлен към „резервните части" поради изостряне на заболявания, свързани с травма на главата от детството.

Според данните за „камикадзето" по време на службата си в Тихоокеанския флот се разболял от синузит.

От щаба на Тихоокеанския флот нито потвърдиха, нито отрекоха тази информация.

Припомняме, преди дни началникът на пресслужбата на вътрешните войски на руското вътрешно министерство Василий Панченков опроверга информацията, че Мохамед Евлоев, който се взриви на московското летище „Домодедово", е служил в редовете на войската. По думите му това е станало ясно след направена щателна проверка.

По-рано главнокомандващият на вътрешните войски Николай Рогожкин съобщи, че терористът е служил три месеца във Владивосток в милиционерски полк, след което е бил откомандирован заради здравословни проблеми. Той се е оплаквал от язва.

ДНК анализи потвърдиха, че 20-годишният Али Юрт Магомед Евлоев от Ингушетия е извършител на терористичния акт на „Домодедово", при което загинаха 36 души, а над 100 бяха ранени.

При разследването беше установено, че за подготовката на акта са му помагали брат му и сестра му, които са арестувани.