Най-малко 9 души са загинали, а 27 други са били ранени при терористични удари в 2 района на северния сирийски град Алепо. 

Това са съобщили от агенция САНА, които се позовават на съобщения на полицията, предаде ТАСС. 

Все още няма повече информация около поредните удари в обсадения град. 

В петък, въоръжени ислямисти откриха огън в центъра на Алепо по време на голямата петъчна мюсюлманска молитва и убиха 10 души, а други 50 бяха ранени.  

По-рано стана ясно, че въоръжени бунтовнически групировки не позволяват на цивилни да напуснат източната част на сирийския град Алепо и дори стрелят по тях, ако опитат да избягат от зоната на боевете.

Това съобщи говорителят на Върховния комисар на ООН за правата на човека.

В района под контрола на бунтовниците са останали около 100 000 цивилни. Сирийската армия вече овладя повече от 75% от източните части на опустошения град.

Припомняме, ООН по-рано днес обяви, че стотици мъже, избягали от източните части, които са под контрола на бунтовниците, и отправили се към западните райони, които са контролирани от сирийските правителствени сили, са изчезнали.

Междувременно, от руското министерство на отбраната разпространиха снимки, които показват цивилни по улиците на Алепо. Снимките обаче са без дата. Според Москва, Дамаск вече контролира 93% от града.