Най-малко деветима души са били сериозно ранени, а много други са претърпели по-леки наранявания, след като туристически автобус е катастрофирал в ТИР, натоварен с автомобилни гуми. Катастрофата е станала в южната част на Германия, съобщават ДПА и "Ройтерс".

Повечето от над 30-те пътници, както и шофьорите на автобуса и камиона, са били ранени при пътния инцидент близо до град Хайделберг, уточниха от полицията.

Най-малко 17 души са били откарани в болница, включително пет жени и трима мъже от Канада, една жена от Австралия, двама мъже от САЩ и трима германци.

Тъй като туроператорът не е предоставил пълен списък на пътниците, е трудно да се определи точният брой на хората, но според полицията групата е била съставена основно от туристи.

Катастрофата е станала, след като автобусът е навлязъл в насрещното движение и се е сблъскал с камиона, приближавайки се към рампата на магистрала А61.

Пет спасителни хеликоптера и седем линейки са били изпратени към малкия югозападен град Хокенхайм, който се намира на около 20 км от Хейделберг, за да откарат ранените пътници.

Пътят е бил блокиран в продължение на часове.

Според местни медии общо 35 души са били ранени, включително шофьорите на автобуса и камиона, като четирима души са в критично състояние.

Туристическият автобус е возил туристи в своите 60-те години.