Кандидатът за вицепрезидент на Съединените щати от Демократическата партия Тим Уолц разкритикува бившия президент на САЩ Доналд Тръмп на митинг във Филаделфия, където за първи път агитира заедно с кандидата за президент от Демократическата партия Камала Харис.

Уолц обвини Тръмп, че отслабва икономиката, за да се облагодетелства, като заяви, че бившият държавен глава "не знае нищо как да изпълни дълга си" и че "е твърде зает да служи за себе си".

Той също така изрази нетърпение да предизвика Тръмп на президентските избори през ноември, заявявайки: "Нямам търпение да го победя - Това е, ако той е готов да стане от дивана, за да се появи".

"Той се подиграва с нашите закони, сее хаос и разделение, а това не говори за досегашната му дейност като президент", заключи Уолц.

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис заяви, че вече е официално номинирана за кандидат за президент на Демократическата партия.

"Заставам пред вас днес, за да обявя с гордост, че вече официално съм кандидатът на Демократическата партия за президент на Съединените щати", заяви Харис.

Тя направи изказването си на първия обединен митинг с кандидата си Тим Уолц, като подчерта важността на движението напред. "Имаме работа за вършене, трябва да преминем към изборите и да ги спечелим", добави Харис.

Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис представи своя кандидат за вицепрезидент Тим Уолц, като изброи всичките му роли през цялата му кариера и сравни автобиографията му с тази на републиканския кандидат за вицепрезидент сенатор Джей Ди Ванс.

Харис избра губернатора на Минесота Тим Уолц за вицепрезидент

Харис избра губернатора на Минесота Тим Уолц за вицепрезидент

Решението слага край на интензивните спекулации

След като отбеляза постиженията на Уолц, като спомена специално времето, когато е бил треньор по футбол, Харис се зае да го сравнява с Ванс, като каза, че "това е като мач между университетския и младежкия отбор".

"Благодаря ви, че върнахте радостта", каза Уолц, когато пое подиума от Харис по време на митинга им във Филаделфия.