Министерството на отбраната на Русия проведе общо събрание вчера сутринта, по време на което разкритикува действията на военните служби за набор на военнослужещи при изпълнението на частичната мобилизация. Това съобщи Телеграм каналът "Маш".

Руското военно министерство е "порицало" службите за военна регистрация за тяхната небрежност и за това, че са призовавали "всички безразборно", въпреки официалните обяснения на министерството.

След частичната мобилизация Путин мисли да въведе и военно положение

След частичната мобилизация Путин мисли да въведе и военно положение

Кремъл май ще забрани на мъжете да пътуват навън

Отбелязва се, че от виновниците "под заплаха от уволнение" се изисква да въведат ред и да разглеждат случая на всеки новобранец поотделно, така че частичната мобилизация да не включва в хора в напреднала възраст или с увреждания.

След съобщенията за грешки в частичната мобилизация председателят на Държавната дума Вячеслав Володин обеща по-рано, че депутатите ще отговорят на всички жалби и няма да оставят гражданите "сами с проблемите". Председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко се обърна към ръководителите на руските региони с призив да избягват "ексцесиите" и "грешките" и да изпълняват "качествено" държавната задача.