Бившият американски президент Доналд Тръмп в събота критикува имиграционната политика на администрацията на наследника си в Белия дом Джо Байдън. Това стана в речта му по време на първия му митинг след напускането на Белия дом в щата Охайо.  Той призова своите привърженици да помогнат на републиканците да си върнат мнозинствата в Конгреса през 2022 година, предаде "Ройтерс".

Особен акцент Тръмп постави върху нарастващия брой имигранти, преминаващи в САЩ от южната си граница. "Ще си върнем Камарата, ще си върнем Сената и ще върнем Америка и ще го направим скоро", каза той.

Републиканците харесват Десантис повече от Тръмп за свой кандидат-президент през 2024 г.

Републиканците харесват Десантис повече от Тръмп за свой кандидат-президент през 2024 г.

74.12% одобряват Десантис...

Събитието беше първото от трите публични изяви, след което следват пътуване до границата между САЩ и Мексико с губернатора на Тексас Грег Абът на 30 юни и митинг в Сарасота, Флорида на 3 юли.

Тръмп продължава да враждува с други висши републиканци. Той се нахвърли срещу бившия вицепрезидент Майк Пенс, за когото невярно твърди, че е могъл да попречи на Конгреса да удостовери победата на Байдън на 6 януари, както и срещу лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл за това, че е нарекъл Тръмп "практически и морално отговорен" за насилието през този ден.

През юни Тръмп се завръща в политиката

През юни Тръмп се завръща в политиката

Бившият държавен глава отново ще говори на митинги