Американският президент Доналд Тръмп гори от нетърпение да се срещне с руския си колега Владимир Путин със съблюдаването на всички дипломатически формалности и подробности, когато двамата са в Германия за срещата на върха на страните от Г-20 през следващия месец, съобщава "Асошиейтед прес".

Ала идеята разкрива дълбоките разделения в американската администрация за най-добрия начин за подход към Москва на фона на разследването на руската намеса в президентските избори в САЩ през миналата година.

Мнозина американски правителствени служители смятат, че САЩ трябва да поддържат дистанция спрямо Русия в подобни чувствителни времена - и да взаимодействат с нея само и единствено с голяма предпазливост.

Ала Тръмп настоявал за "пълнокръвна" двустранна среща. Той призовавал медиите да имат достъп и за всички типични неща от протокола, свързани с подобни срещи на високо равнище, дори когато служители от Държавния департамент и Съвета за национална сигурност настояват за повече сдържаност, според настоящи и бивши служители на американската администрация.