Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп настоя театър и актьори да се извинят за обидата, която са нанесли на вицепрезидента му Майк Пенс, предадоха световните информационни агенции.

Това направи той в профила си в "Туитър", където реагира гневно на случилото си след края на нашумялата бродуейска постановка "Хамилтън", проследена и от бившия губернатор, известен с крайно консервативните си възгледи. 

Научил, че сред зрителите ще бъде и той, екипът подготвил специално обръщение към Пенс, в което се изказва притеснение от политиката на новите управляващи в Белия дом. То било прочетено от актьорите на сцената. 

В текста се казва, че присъстващите представляват разнообразието на страната и се призовава вицепрезидентът да защитава всички тях, в съгласие с американските ценности. Изказва се надежда сюжетът на поставката из американската история да е вдъхновил Пенс да работи за това. 

По думите на Тръмп, това не е трябвало да се случва, било е грубо и трябва да бъде поднесено извинение. 

В "отговор", създателят на мюзикъла застава твърдо зад колегите си и на свой ред настоява за извинение "за цялата омраза".