Президентът на САЩ Доналд Тръмп се е обадил на украинския си колега Владимир Зеленски по настояване на американския министър на енергетиката Рик Пери.

Това заяви самият Тръмп по време на телефонен разговор с представители на Републиканската партия от Камарата на представителите, съобщава "Спутник", позовавайки се на "Аксиос".

Президентът отново е подчертал, че не е направил нищо лошо по време на разговора с държавният глава на Украйна и е замесил името на Пери, за когото се появи информация, че възнамерява да подаде оставка като министър до края на годината.

Конгресът изиска документите по украинския казус с призовка до Белия дом

Конгресът изиска документите по украинския казус с призовка до Белия дом

Отделно писмо до вицепрезидента Майк Пенс...

"Малцина знаят, но аз дори не исках да се обаждам. Направих го само защото Рик (Пери) ме помоли. Нещо относно някакъв завод за втечнен природен газ", обяснил Тръмп според източници на медията.

От информационната агенция смятат, че е възможно Тръмп да се опитва да обоснове разговора си със Зеленски с друга причина, така че да се дистанцира от отговорността, която му се приписва.

Припомняме, Камарата на представителите на САЩ заведе дело срещу Тръмп заради подозрения, че на 25 юли по време на телефонен разговор с украинският президент Владимир Зеленски му е оказал натиск да разследва сина на Джо Байдън - бивш вицепрезидент и предстоящ кандидат на демократите за президентските избори, които ще се проведат догодина.

Близо 300 агенти от службите и експерти зоват за импийчмънт на Тръмп

Близо 300 агенти от службите и експерти зоват за импийчмънт на Тръмп

Подписите са събрани от организацията National Security Action