Близо 300 бивши агенти от американските служби и експерти по външна политика се подписаха под отворено писмо, с което призовават за процедура по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп заради действията му към Украйна, пише "Вашингтон пост".

Кремъл се надява, че САЩ няма да публикуват разговорите Путин-Тръмп

Кремъл се надява, че САЩ няма да публикуват разговорите Путин-Тръмп

Ние се надяваме, че това няма да се случи в нашите отношения

Подписите са събрани от организацията National Security Action, основана от служители от администрацията на Барак Обама, които са обезпокоени от "безразсъдното управление" на Тръмп, но в списъка влизат и много други, които са служили в администрации на републиканците и демократите.

Те отбелязват, че по време на работата си са избягвали намеса в политиката, но твърденията, посочени в оплакването на разузнавача срещу Тръмп, изискват отговор и допълнително разследване.

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. В сряда беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.

Агент на ЦРУ подал сигнала срещу Тръмп

Агент на ЦРУ подал сигнала срещу Тръмп

Информацията съобщава вестник "Ню Йорк таймс", позовавайки се на трима източници

Миналата седмица американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма.

Вчера Конгресът публикува жалбата срещу Тръмп.