Русия изрази надежда, че администрацията на САЩ няма да публикува частните разговори между двамата президенти, както Вашингтон направи с телефонния разговор между президента Доналд Тръмп и украинския му колега Владимир Зеленски, информира АП.

Агент на ЦРУ подал сигнала срещу Тръмп

Агент на ЦРУ подал сигнала срещу Тръмп

Информацията съобщава вестник "Ню Йорк таймс", позовавайки се на трима източници

Публикуваната в сряда стенограма от разговора показва, че Тръмп е призовал Киев да разследва бившия вицепрезидент Джо Байдън. Разговорът от 25 юли сега е в центъра на подетата от демократите процедура по импичймънт на американския лидер.

Запитан дали Москва се притеснява, че Белият дом може да публикува разговорите на Тръмп с Владимир Путин, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори: "Ние се надяваме, че това няма да се случи в нашите отношения, които вече са напрегнати заради много проблеми".

Пелоси "скочи" на Тръмп, укривал истината за изнудването на Зеленски

Пелоси "скочи" на Тръмп, укривал истината за изнудването на Зеленски

Скандалът даде повод за процедура по импийчмънт

Той подчерта, че публикуването на разговора между Тръмп и Зеленски е "доста необичайно". Песков добави, че стенограмата е публикувана след съгласието на двете държави, но отбеляза, че Русия не е получавала подобна молба към момента.

Сигналът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. В сряда беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.

Миналата седмица американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма.

Вчера Конгресът публикува жалбата срещу Тръмп.