Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси oбвини по време на пресконференция президента Доналд Тръмп, че се опитва да укрие истината за изнудването на украинския му колега Владимир Зеленски.

Това се прави чрез скриване на всички записи на въпросния разговор, от който бяха публикувани стенограми. 

Това е укриване, той участва в укриване, настоя тя. 

Според нея, изпълняващият длъжността директор на Националното разузнаване Джоузеф Макгуайър също е нарушил закона и тя цитира какво предвижда той в случая. 

Сигналът срещу Тръмп не е бил предаден наввреме. 

Сигналът срещу Тръмп бил „безпрецедентен”

Сигналът срещу Тръмп бил „безпрецедентен”

Според него разобличителят "направи правилните неща"

Не за първи път Пелоси обвинява държавния глава в предателство и неизпълнение на задълженията му. Но, по думите ѝ, вече става въпрос за ново ниво на беззаконие. 

Самите Тръмп и Зеленски твърдят, че става въпрос за нормален, позитивен разговор, а не за изнудване. Тръмп се обяви за жертва на лов на вещици за пореден път. 

Той обвини Пелоси в крайни левичарски възгледи. 

Сигналът на служител на разузнаването срещу Тръмп е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън.

Тръмп притискал Зеленски да разследва сина на Байдън

Тръмп притискал Зеленски да разследва сина на Байдън

Самият Байдън не вярва в тези слухове, защото няма доказателства

Вчера беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.

Самият Байдън заяви, че е "ужасно трудно" да не гледаш на действията на президента Доналд Тръмп по отношение на Украйна като основа за "импийчмънт". Той подчерта, че ще остане концентриран да "го победи" на изборите през 2020 година.