Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън заяви, че е "ужасно трудно" да не гледаш на действията на президента Доналд Тръмп по отношение на Украйна като основа за "импийчмънт". Той подчерта, че ще остане концентриран да "го победи" на изборите през 2020 г., информира Фокс нюз.

218 демократи подкрепят импийчмънт срещу Тръмп в долната камара

218 демократи подкрепят импийчмънт срещу Тръмп в долната камара

Към сряда вечерта 218 конгресмени са заявили подкрепа за задействане на процедурата

Байдън направи коментара в токшоуто "Джими Кимъл на живо!". Той определи комуникацията на Тръмп с украинския президент Владимир Зеленски като "странна". Вчера беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.

По думите му няма нито един журналист по света, който да вярва на обвиненията на Тръмп. Байдън изрази "притеснението си за всички семейства, които не могат се погрижат за себе си". Той отбеляза, че "имам 70 социологически проучвания поред, които показват, че ще го победя".

Конгресът гласува за публикуване на сигнала на разузнавача срещу Тръмп

Конгресът гласува за публикуване на сигнала на разузнавача срещу Тръмп

421 конгресмени гласуваха в подкрепа на резолюцията

Коментирайки публикуваната стенограма от телефонния разговор на Тръмп със Зеленски, Байдън атакува, че президентът иска Министерството на правосъдието да бъде въвлечено в "очевидна злоупотреба с власт".

Запитан дали конкретно този случай е за импийчмънт на президента, бившият вицепрезидент отговори: "Основавайки се на материала, с който съм запознат днес, изглежда ми, че е ужасно трудно да се избегне заключението, че това е провинение за импийчмънт и нарушаване на конституционните отговорности. Но вижте, аз съм уверен в способностите на Камарата на представителите и Сената да се справят с това. Моята работа е да изляза и да го победя".

Според него Тръмп е извършил "директна атака" срещу независимостта на правосъдното министерство.

Опитът за импийчмънт на Тръмп няма да успее, убедена Поптодорова

Опитът за импийчмънт на Тръмп няма да успее, убедена Поптодорова

Според нея президентът много е сменил тона спрямо предишните опити за импийчмънт

Миналата седмица американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма".