Камарата на представителите на САЩ единодушно прие резолюция, която призовава президента Доналд Тръмп да публикува оплакването на служител на разузнаването до Конгреса, въпреки че администрацията позволи на законодателния орган да разгледа класифицирания документ, информира "Ройтерс".

218 демократи подкрепят импийчмънт срещу Тръмп в долната камара

218 демократи подкрепят импийчмънт срещу Тръмп в долната камара

Към сряда вечерта 218 конгресмени са заявили подкрепа за задействане на процедурата

421 конгресмени гласуваха в подкрепа на резолюцията.

Документът е в основната на процедурата по импийчмънт, обявена от лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да разследва семейство Байдън. Вчера беше публикувана стенограмата от телефонен разговор между президента на САЩ и украинския му колега.

Сенатът прокара подобна резолюция единодушно във вторник.

Републиканците се присъединиха към демократите в искането да бъде публикуван документът, след като много законодатели се оплакаха, че екипът на Тръмп пренебрегва закона.

Опитът за импийчмънт на Тръмп няма да успее, убедена Поптодорова

Опитът за импийчмънт на Тръмп няма да успее, убедена Поптодорова

Според нея президентът много е сменил тона спрямо предишните опити за импийчмънт

Си Ен Ен съобщава, позовавайки се на източници, че оплакването на разузнавача срещу Тръмп е разсекретено и може да бъде публикувано още днес.

Миналата седмица американски медии съобщиха, че служител на разузнаването на САЩ е подал сигнал относно разговор на Тръмп с чуждестранен лидер. По-късно беше разпространена информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, ако предостави компромат срещу Байдън. Конкретно става въпрос за разследване на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания "Бурисма".

Тръмп "скочи" на журналистите - не оценяват работата му

Тръмп "скочи" на журналистите - не оценяват работата му

След последните скандали около него