Президентът на САЩ Доналд Тръмп пренебрегна указанията на лекарите да остане в самоизолация заради заболяването си от COVID-19 и се върна на работа в Овалния кабинет.

Той вече се е информирал по някои значими въпроси.

"Тъкмо обсъдихме ситуацията с урагана "Делта" и разговарях с губернатора на Тексас - Грег Абът, и на Луизиана - Джон Едуардс", написа Тръмп в Туитър.

В постинга си той апелира гражданите да се вслушат в указанията на щатските и на местните власти, за да бъдат готови да посрещнат стихията.

"Ние работим в постоянна връзка с тях - моля, бъдете готови, бъдете внимателни, бъдете в безопасност." - призова президентът на САЩ.

Колко би струвало лечението на Тръмп от коронавирус на повечето американци?

Колко би струвало лечението на Тръмп от коронавирус на повечето американци?

За някой, който не е президент, цената ще е повече от 100 000 долара

Припомняме, в понеделник Тръмп се върна в Белия дом след тридневна терапия във военна болница във връзка с COVID-19. Лекарите съобщиха, че той вече няма симптоми на заболяването, а в кръвта му са открити антитела.

Главният здравен инспектор на САЩ д-р Антъни Фаучи обаче предупреди, че Тръмп може да се влоши отново, въпреки че изглежда добре след изписването от болницата, тъй като заболяването на президента все още е в ранна фаза.

Той напомни, че след период от 5 до 8 дни, може да има повторно влошаване на здравословното състояние

Стивън Милър, топ съветник на Тръмп, е поредната жертва на коронавирус в Белия дом

Стивън Милър, топ съветник на Тръмп, е поредната жертва на коронавирус в Белия дом

През последните пет дни работя дистанционно и съм се изолирал