Стивън Милър, топ съветник на президента Доналд Тръмп, е с положителен тест за коронавирус. Той се присъедини към разрастващия се списък от приближени на американския лидер, които се заразиха с вируса, пише "Гардиън".

През последните пет дни работя дистанционно и съм се изолирал, тестовете бяха отрицателни всеки ден до вчера. Днес аз съм с положителен тест за коронавирус и съм под карантина, се казва в съобщение на Милър.

Тръмп разсекрети скандала с пощата на Хилари Клинтън

Тръмп разсекрети скандала с пощата на Хилари Клинтън

Президентът на САЩ с опит да се върне в кампанията

Повече от десет служители в Белия дом и други в обкръжението на президента са заразени. По-рано тази година съпругата на Милър, Кати Милър, която е говорител на вицепрезидента Майк Пенс, се зарази.

Милър, който служи като политически съветник и пише речите на Тръмп, е сред най-големите защитници на политиката на администрацията за разделение на децата от родителите им, които имигрират в САЩ. Той също е ключов играч в решението на американския политик да прилага политика на нулева толерантност, довела до отнемане на най-малко 5400 деца от родителите им.

В сряда, два дни преди Тръмп да обяви, че е с коронавирус, Милър беше забелязан да се качва на борда на хеликоптера на президента Marine One, отлетял от Белия дом за базата "Андрюс". Той се качи на борда на хеликоптера с топ съветниците Хоуп Хикс, Дан Скавино и Джаред Къшнър. Миналата седмица Тръмп обяви, че Хикс е с коронавриус, часове преди самият той да потвърди.

Тръмп спря преговорите за пакета от стимули

Тръмп спря преговорите за пакета от стимули

Забраната ще действа до изборите

Вчера американският лидер написа в "Туитър", че планира да участва на дебата с Джо Байдън в Маями следващата седмица. Но бившият вицепрезидент подчерта, че ако Тръмп е с положителен тест за коронавирус, дебатът трябва да бъде отменен.